Contact us

Protecția igienei – acum mai actuală decât oricând!

CRITERII NEUTRE DE IGIENĂ ÎN DOMENIUL HOTELIER, DEZVOLTATE DE TÜV SÜD

Pandemia de coronavirus a lovit puternic industria turistică, aducând-o aproape de blocare. Hotelurile, oaspeții și operatorii de turism din întreaga lume caută în această perioadă standarde de igienă noi, fiabile și independente, pentru ca dvs. să vă simțiți din nou în siguranță odată cu următoarea rezervare.

Împreună cu GIATA, liderul pieței globale pentru informații hoteliere și Flowtify, liderul pieței germane pentru managementul igienei digitale, institutul de testare TÜV SÜD, renumit la nivel internațional, a fost primul institut care a elaborat criterii internaționale pentru igiena în hoteluri prin sigla „staysafe”.

Sigla de igienă staysafe se bazează pe o listă de verificare cuprinzătoare pentru o autoevaluare, care, pe lângă standardele generale de igienă, conține și recomandări concrete în situația unei pandemii, ținând cont de cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ale Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC) și ale Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) privind sejururile la hoteluri.

TÜV SÜD

Cum pot rezerva sigla staysafe pentru hotelul meu?

Sunt doar patru pași pentru a obține sigla staysafe:

  • Înregistrați-vă pe Flowtify 
  • Introduceți-vă ID-ul GIATA
  • Descărcați aplicația Flowtify AUDIT pentru iOS sau Android pe smartphone/tabletă
  • CEfectuați prima dvs. autoevaluare dezvoltată de către TÜV SÜD

Cât timp durează crearea unei autoevaluări staysafe pentru hotelul meu?

După înregistrarea dvs. veți primi auditul dvs. de autoevaluare cu criteriile de igienă în domeniul hotelier TÜV SÜD. Complexitatea auditului se bazează pe datele dvs. introduse în GIATA Drive cu privire la dotările hotelului dvs. Astfel fiecare hotel va primi un sistem de autoevaluare personalizat 100%, bazat pe criteriile de igienă neutre TÜV SÜD, dezvoltate pentru domeniul hotelier.

Cine afișează sigla mea staysafe

+ 21.500 alte canale de distribuție în 74 de țări

Când este afișată sigla mea staysafe?

Dacă autoevaluarea este efectuată la timp și este atins un procent definit, sigla staysafe este afișată timp de 30 de zile prin intermediul GIATA Drive în peste 21.500 de canale de distribuție din 74 de țări. În acest fel, oaspeții, OTA-urile, motoarele de căutare, operatorii de turism, agențiile de turism, bedbank-uri și DMC-uri din întreaga lume pot vedea că în locația dvs. se practică un management controlat al igienei.

Capturi de ecran

Mai multă siguranță pentru angajați și oaspeți, pe baza celor 10 măsuri de igienă ale autoevaluării staysafe


Management

+

Managementul hotelului este dedicat igienei și este implicat în dezvoltarea, implementarea și îmbunătățirea continuă a măsurilor luate. Hotelul a definit responsabilități clare, a numit un manager responsabil cu igiena și oferă resursele necesare pentru implementarea conceptului de igienă. Managementul se asigură că legile, reglementările și cerințele actuale sunt cunoscute și puse în aplicare.


Conceptul de igienă și regulile de distanțare

+

Pe baza unei analize de risc, sunt identificate zonele de risc și este creat un concept de igienă care ține cont de toate zonele și activitățile hotelului, descrie reguli clare de igienă și de distanțare, în plus verifică eficacitatea măsurilor.

Se iau măsuri tehnice, organizatorice și structurale pentru a asigura igiena și pentru a proteja oaspeții și angajații.


Informare și comunicare

+

Managementul hotelului se angajează pentru o comunicare deschisă și clară cu oaspeții și angajații cu privire la regulile de igienă și distanțare, atât prin anunțuri clar vizibile și ușor de înțeles în locațiile și punctele de acces relevante, cât și prin mijloace digitale, informare personală și anunțuri.


Măsuri de protecție a sănătății și de igienă pentru oaspeți

+

Siguranța oaspeților este prioritatea noastră! Conceptul de igienă a hotelului este orientat către protejarea stării de sănătate a oaspeților. Acesta include măsuri precum reguli de distanțare, purtarea măștii pentru nas și gură în zonele publice, reglementări clare de acces sau limitarea numărului de persoane în anumite zone, unde este necesar inclusiv reducerea sau chiar închiderea ofertelor sau facilităților individuale și multe altele.


Igiena mâinilor

+

Spălarea periodică a mâinilor este o măsură eficientă pentru a preveni răspândirea agenților patogeni.

Hotelul a stabilit reguli și a luat măsuri astfel încât angajații, precum și oaspeții hotelului să se poată spăla și dezinfecta pe mâini, plasând dispozitivele de dezinfectare a mâinilor cu dezinfectant pe bază de alcool la cele mai importante intrări și zone de contact ale oaspeților și angajaților.


Curățare și dezinfectare

+

Curățarea și dezinfectarea zonelor publice și a suprafețelor atinse frecvent (touchpoints) este intensificată și documentată. Hotelul a ajustat programele de curățare și dezinfectare în funcție de analiza riscurilor, a crescut frecvența lor și a pregătit planurile de dezinfectare. După plecarea oaspeților, camera este dezinfectată conform planului de igienă.


Mese luate în condiții de siguranță

+

Mâncarea este indispensabilă pentru oaspeții hotelului și, în același timp, provocatoare, deoarece multe persoane se reunesc în timpul mesei într-un spațiu mic. Conceptul de igienă trebuie să definească măsuri care să permită o alimentație sigură în condiții de igienă, de ex. prin schimbarea conceptului de catering, reducerea numărului de mese și asigurarea distanței minime, instalarea pereților de protecție la strănut și tuse și limitarea serviciilor de autoservire și bufet pentru a reduce contaminarea alimentelor.


Măsuri de protecție a sănătății și de igienă pentru angajați

+

Angajații hotelului trebuie să se protejeze activ atât pe ei înșiși, cât și pe oaspeți. Acest lucru necesită un nivel ridicat al standardului de igienă în toate zonele și în toate activitățile. Conceptul de igienă menționează măsuri clare, cum ar fi purtarea echipamentului de protecție (de exemplu, mască de protecție pentru nas și gură), reguli clare de conduită și de distanță la contactul cu oaspeții precum și în zonele publice, reguli privind strănutul și tusea, igiena mâinilor și multe altele. Angajații trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate, dacă este necesar, verificările de temperatură ale corpului trebuie să fie efectuate înainte de începerea activității.


Trainingul și instruirea angajaților

+

Toți angajații hotelului trebuie să cunoască elementele de bază ale igienei și măsurile specifice.

Toți angajații, precum și managerii organizației sunt instruiți în cadrul standardelor și codurilor de conduită aplicabile, iar cunoștințele acestora sunt actualizate în mod regulat.

Pe lângă elementele de bază ale igienei, conținutul instruirii transmite și măsurile din conceptul de igienă al hotelului, fiind adaptate situației actuale și respectând recomandărilor autorităților publice.


Gestionarea cazurilor suspecte și a îmbolnăvirilor

+

În cazul în care în ciuda acțiunilor preventive implementate, un oaspete sau un angajat prezintă simptome de infecție, conceptul de igienă definește măsuri clare de reacție și de izolare în incinta hotelului.

Există proceduri definite pentru raportarea cazurilor suspecte de infecție către autoritățile locale de sănătate și pentru luarea măsurilor suplimentare.

Twitter

Mit dem Laden des Tweets akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Twitter.
Mehr erfahren

Inhalt laden

Klicken Sie auf den unteren Button, um den Inhalt von share.hsforms.com zu laden.

Inhalt laden